latinica  ћирилица
25/04/2019 |  09:15 ⇒ 10:20 | Аутор: РТС

НБА: Харден одвео Хјустон даље, "брејк" Клиперса против Вориорса (ВИДЕО)

Кошаркашки Хјустона елиминисали су Јуту џез резултатом 4-1 и пласирали се у полуфинале Западне конференције. Хјустон је славио 100:93 у петом мечу и прошао даље, а у борби за финале конференције састаће се са побједником серије између Голден стејта и Лос Анђелес клиперса. Клиперси су направили "брејк" у петом мечу (129:121) и смањили на 3-2 у укупном резултату.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Хјустон је очекивано прошао даље, иако у петој утакмици није нападачки био превише расположен, али је и то било довољно за четврти тријумф.

Екипе су се током утакмице неколико пута смјењивале у вођству, да би почетком четврте четвртине Рокетси стигли до предности, коју су до краја успјели да сачувају.

Поново је у редовима своје екипе најбољи био Џејмс Харден са 26 поена (10-26 из игре, 3-12 за три), уз по шест скокова и асистенција. Пратио га је Клинт Капела који је уписао дабл-дабл (16 поена и 10 скокова), док су Крис Пол и Ерик Гордон додали по 15 поена.

На другој страни, најистакнутији је био Рики Рубио са 17 поена и 11 асистенција, односно О'Нил са 18 поена, док је потпуно подбацио Донован Мичел. Плејмејкер Јуте је за скоро 40 минута на паркету постигао 12 поена, али је промашио 18 од 22 шута из игре, односно свих девет покушаја за три поена.

У "Оракл арени" видјели смо веома ефикасну утакмицу и драматичну завршницу, у којој су срећнији и концентрисанији били гости.

Вориорси су у првој четвртини убацили чак 41 поен, али су "жилави" Клиперси одговорили у других 12 минута, тај дио игре добили са 34:22 и на одмор отишли са предношћу.

Све до самог финиша је водила екипа Дока Риверса, одговорио је Кевин Дурент и вратио егал, али је потом на сцену ступио Лу Вилијамс, који је серијом поена донио тријумф гостима.

Управо је Вилијамс био најбољи појединац код Клиперса – дуел је завршио са 33 поена (12-19 из игре), уз четири ухваћене лопте и 10 успјешних додавања. Сјајну подршку пружио му је Данило Галинари са 26 поена, два више од Монтрезла Херела.

Актуелном шампиону НБА лиге није помогла ни рекордна партија Кевина Дурента, који се зауставио на 45 поена и по шест скокова и асистенција. Једини двоцифрени у тиму Стива Кера били су још Стеф Кари са 24, односно Клеј Томпсон са 22 поена.

Хјустон сада чека побједника ове серије, а шести дуел на програму је у ноћи између петка и суботе.

НБА – плеј-оф:

Хјустон рокетс – Јута Џез 100:93
Голден стејт вориорс – Лос Анђелес клиперс 121:129