latinica  ћирилица
25/04/2019 |  09:41 ⇒ 12:24 | Аутор: РТРС

Усвојен Нацрт закона о измјенама Закона о јавном реду и миру

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру којим се, између осталог, дефинише одговорност за прекршаје угоститеља као предузетника, прецизније се прописују одређени прекршаји јавног реда и мира, те дефинише нови прекршај "непријављивање прекршаја јавног реда и мира".

Скупштина је усвојила и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о оружју и муницији којим се додатно укидају административне баријере када је ријеч о условима за набављање оружја.

Посланици су усвојили и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу којим се успоставља јединствен и ефикасан електронски систем размјене података између органа у поступку издавања грађевинских дозвола, уз минималан број корака и формалности, те јефтинији поступак с циљем повећања конкурентности. Једногласно је усвојен и закључак којим се ово законско рјешење упућује у јавну расправу.

Усвојен је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити од насиља у породици који предвиђа пружање заштите жртви насиља у породици или породичној заједници и стварање услова за спречавање понављања тих случаја, као и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, којим се утврђује право на личну инвалиднину као новчану помоћ лицима са инвалидитетом која нису смјештена у установу социјалне заштите или у другу установу на терет буџетских средстава.

Народна скупштина усвојила је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић закључио је рад другог дијела 4. редовне сједнице и рекао да ће о наставку засједања јавност бити благовремено обавијештена.