latinica  ћирилица
25/04/2019 |  11:43 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Ружичић: Са представницима Србије о регулицији корита ријеке Јошавке

Начелница општине Језеро Снежана Ружичић рекла је Срни да је регулација корита ријеке Јошавке приоритет у овој општини јер се често вода излива и настају поплаве, због чега ће о томе бити разговарано са представницима власти Српске и Србије на састанку планираном почетком маја.
Снежана Ружичић (фото: Fokus.ba) -
Снежана Ружичић (фото: Fokus.ba)

Ружичићева је истакла да се Јошавка усљед падавина излива и при томе угрожава и стамбене објекте и зграду амбуланте.

- Осим тог пројекта, приоритетна нам је и изградња зграде општинске управе и зграде ватрогасног дома - истакла је Ружичићева.

Она је навела да је општина до сада добила од Владе Србије 200.000 евра за спортску салу, чија изградња је при крају и која ће се звати "Србија".

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја у Бијељини са званичницима Српске и Србије бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ гдје је већинско становништво српско, о реализацији досадашњих пројеката које је финансирала Влада Србије и даљој сарадњи у реализацији будућих пројеката.

Састанку би требало да присуствују предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и други званичници из Српске и Србије.