latinica  ћирилица
25/04/2019 |  11:45 ⇒ 11:50 | Аутор: РТРС

Драма у Сарајеву: Без провјере ушли на писту Аеродрома

На Међународном аеродрому Сарајево јутрос се одвијала права драма. Непознате особе ушле су на писту аеродрома, прије полијетања авиона Аустриан Аирлинеса за Беч. Реаговала је Гранична полиција и ухапсила особе које су без безбједносних провјера ушле у простор Аеродрома, јавио је Н1.
Аеродром Сарајево - Фото: klix.ba
Аеродром СарајевоФото: klix.ba

Путници на Међународном аеродрому Сарајево већ су били укрцани у авион када су примијећене непознате особе које су на писту ушле без безбједносних провјера. Услиједила је брза реакција полиције, а путници Аустриан Аирлинеса на линији Сарајево-Беч су напустили авион те је услиједио контрадиверзиони преглед.

Из Међународног аеродрома Сарајево за Н1 су потврдили да је истрага у току. Гранична полиција такође наводи да је било одређених активности, али да ће тек накнадно изаћи са информацијама.

Како сазнаје Н1, након скоро два сата путници су укрцани у авион. Пилот је путницима потврдио да су одређене особе заобишле безбједносне баријере те да због тога лет касни. Пилот је у обраћању прије лета истакао и то да су одређени путници из страха одлучили да не иду летом Аустриан Аирлинеса за Беч.

Авион је требао полетјети у 7:35, а полетио је са близу два сата закашњења.