latinica  ћирилица
25/04/2019 |  12:35 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

"БИЛ Бањалука" од изузетног значаја за увезивање привредника

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је данас у Бањалуци приликом отварања друге конференције "БИЛ Бањалука 2019" да је она изузетно значајна за увезивање привредника, малих и средњих предузећа, размјену њихових искустава и стварање што боље пословне климе.
Вјекослав Петричевић   (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Вјекослав Петричевић (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Петричевић је рекао новинарима да је значај Министарства привреде и предузетништва управо стварање боље пословне климе и омогућавање привредницима да на оваквим конференцијама размјењују искуства и долазе до што бољих резултата.

Он је истакао да се на оваквим догађајима може видјети доста младих људи, истичући да су људски ресурси најбитнији за развој Републике Српске и сада и у будућности.

- Посједујемо природне ресурсе и све оно што је позитивно, међутим људски ресурси су сигурно оно на чему се темељи будућност и останак ових младих људи овдје - нагласио је Петричевић.

Ова конференција, чији је покровитељ Министарство привреде и предузетништва Српске, окупила је више од 200 учесника, бизнис стручањака и лидера из свих сфера пословања из БиХ, Словеније, Србије, Македоније, Хрватске и Аустрије.

Предсједник организационог одбора "БИЛ" конференције Давор Максимовић рекао је да је мисија конференције да понуди јасна рјешења која ће унаприједити пословну климу и подстаћи успјешне стратегије пословања у БиХ и повезати бизнис лидере и стручњаке из свих области бизниса.

- У протеклих годину дана смо испитивали тржиште и ослушкивали шта је потребно нашим малим и средњим бизнисима. На основу тога смо и концепирали тематику овогодишње `БИЛ` конференције која ће обухватити сегмент развоја људских ресурса, финансирање малих и средњих предузећа, бизнис алате и технологију са циљем оптималнијег пословања, политике, те законе као оквире успјешног пословања - истакао је Максимовић.

Влатко Вукотић из компаније "Проинтер" рекао је да су односи са јавношћу, људски ресурси, савремена учила и програми све значајнији пословним људима.

Он је навео да је "БИЛ" прилика за окупљање пословних људи и свих оних који на неки начин желе да се окушају и успију у бизнису, додавши да је компанија "Проинтер" подржала ову конференцију изразивши очекивање да ће она дати добре резултате.

Консултант за управљање односима са клијентима /ЦРМ/ у компанији "Проинтер" Зоран Милашиновић рекао је да је једна од тема овогодишње "БИЛ" конференције и управљање односима са клијентима, нагласивши да је ЦРМ нешто између софтвера и озбиљне стратегије.

- ЦРМ је нешто што је нужна потреба овог времена због убрзања свих ствари, процеса и свега осталог што се дешава и ЦРМ помаже многим компанијама да боље, брже и ефикасније управљају односима са клијентима - истакао је Милашиновић.

Организатор друге пословне конференције "БИЛ Бањалука" је компанија "Ултимакс".

Концепт "БИЛ" конференције започео је крајем новембра 2007. године, а данас је заступљен на пет континената, а БиХ је 10. земља у свијету у којој се организује.