latinica  ћирилица
25/04/2019 |  12:47 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Расписан тендер за израду пројекта новог моста у Српским топлицама

У оквиру интензивних припрема за градњу новог моста у Српским топлицама, ових дана расписан је тендер за израду главног пројекта моста.
Мост у насељу Српске топлице - Фото: СРНА
Мост у насељу Српске топлицеФото: СРНА

Посао израде пројектне документације за изградњу моста преко ријеке Врбас у овом насељу, процијењен је на око 30.000 КМ, а тендер је отворен до 14. маја.

Како су истакли из Одјељења за саобраћај и путеве, план је да се одмах након обезбијеђене потребне пројектне документације, распише и тендер за избор извођача радова на новом мосту. Средства за градњу моста предвиђена су ребалансом градског буџета, који би требало да буде донесен у мају.

- У овој години очекујемо избор извођача и почетак радова овог једног од највећих овогодишњих инфраструктурних пројеката на подручју града – казали су из ресорног одјељења.

Према досадашњим процјенама, вриједност новог моста у Топлицама, који ће се градити 250 метара узводно од постојећег моста, износиће око два милиона КМ.

Са представницима Завода "Др Мирослав Зотовић“, који, послије куповине бање у Топлицама, имају амбициозне планове за развој овог дијела града, договорено је да се садашњи мост у оквиру комплетног амбијенталног уређења у зони око бање додатно уреди и трансформише у пјешачки мост, док би се нови мост за прелаз возила градио.

Садашњи мост је тренутно једносмјеран са ограниченом тежином, што представља проблем код транспортног саобраћаја на шта су упозоравали и привредници из овог дијела града.