latinica  ћирилица
25/04/2019 |  13:56 | Аутор: РТРС

Цвијетиновић: Бивши припадници Гарде Пантери покушавају да ме дискредитују

Реагујући на оптужбе појединих чланова, предсједник Удружења ветерана Гарде Пантери Петар Цвијетиновић изјавио је данас да је одређени број бивших гардиста покушава да га дискредитује на све начине, те да ти који га нападају немају ни формално, ни правно право за тако нешто.
Прес Гарде Пантери - Фото: РТРС
Прес Гарде ПантериФото: РТРС

- Рјешења Основног и Окружног суда у Бијељини јасно показују ко је предсједник Удружења, јер сам ја легално изабран на Скупштини 2018. године. Мандат предсједника траје четири године, и тек 2022. године можемо причати о новом предсједнику који ће бити на челу Удружења. У одлукама суда види се да су они покушали да фалсификују одређену документацију, што је кривично дјело. Пријавили су да су имали 83 делегата, а имали су 43, те су накнадним списковима покушали да докажу да су имали већину, у чему нису успјели - рекао је Цвијетиновић.

Он је истакао да га нападају појединци који нису уопште учествовали у рату, док је он три пута тешко рањаван. Цвијетиновић је најавио да ће годишњицу формирања бригаде обиљежити полагањем вијенаца на споменик убијеном команданту Гарде Пантери, те да тог 2. маја неће бити на Тргу Краља Петра Првог Карађорђевића, гдје ће вијенце положити поједини чланови гарде са којима је у сукобу.