latinica  ћирилица
25/04/2019 |  15:25 | Аутор: Б92

Новак: Вјерујем да ће АТП финале у Торину бити посебан догађај

Најбољи свјетски тенисери реаговали су на вијест да ће Торино и хала "Пала Алтипур" бити домаћин завршног АТП тур финала од 2021. до 2025. године.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/bnpparibasopen) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/bnpparibasopen)

Међу првима су се огласили Роџер Федерер, Новак Ђоковић, Кевин Андерсон, Борна Ћорић и Фабио Фоњини, побједник на недавно завршеном Мастерсу у Монте Карлу.

Иако је било доста говора о томе да ли такмичење треба да се премјести из лондонске "О2 Арене", коначна одлука је донијета и мишљења су подјељења. Играчи су чини се задовољни одлуком.

Роџер Федерер се само кратко огласио путем Фејсбука.

- Узбудљиво ново поглавље АТП тура - написао је Швајцарац.

Новак Ђоковић, свјетски број један поручио је да је узбуђен што ће се убудуће завршни мастерси играти у италијанском граду.

- Ово је турнир који се и раније селио, тако да сам веома узбуђен што ће Торино бити домаћин од 2021. Имамо још двије године до тада, али знам да ће играчи бити одушевљени што ће се играти тамо и надам се да ћу и сам бити дио тих посебних догађаја - поручио је Ђоковић.

Фабио Фоњини је одушевљен што ће се се дешавати у његовој земљи.

- У овом тренутку италијански тенис стоји сасвим добро. Имамо најважнији турнир сезоне у Итаалији. Играо сам на АТП тур финалима у дублу, и сви воле да буду дио такмичења. Срећан сам што је моја земља добила прилику да начини искорак и побољша нешто што се сматра најбољим турниром године - поручио је Фоњини.

Кевин Андерсон је честитао Торину на добијању организације уз опаску да се нада да ће тамо играти, док је Борна Ћорић такође изразио наду да ће имати прилике да заигра тамо.