latinica  ћирилица
25/04/2019 |  15:56 ⇒ 20:02 | Аутор: СРНА

Бурсаћ: СНСД и СДА нису у коалицији

Предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Саша Бурсаћ изјавио је да ова странка није ни у каквој званичној коалицији са СДА у Скупштини града.
Саша Бурсаћ, предсједник Градског одбора СНСД Приједор - Фото: СРНА
Саша Бурсаћ, предсједник Градског одбора СНСД ПриједорФото: СРНА

Реагујући на недавне прозивке градоначелника Приједора Миленка Ђаковића због непринципијености и коалиције са СДА у градској Скупштини, Бурсаћ је рекао да СНСД никада није ни био у таквој коалицији.

- Ми то никад нисмо ни били што се за колеге који нас прозивају, тачније за градоначелника и његовог претходника, не може рећи, будући да управо сада више чланова СДА обавља неке од најбитнијих функција у граду - нагласио је Бурсаћ на конфернција за новинаре.

Он је навео да је то продукт договора СДА и ДНС-а и да је јако непринципијелно да се прозива СНСД због сарадње са СДА.

- То је већ лицемјерство, прозивати некога од нас да са њима коалирамо, а ове њихове везе постоје дуги низ година - истакао је Бурсаћ.

Он је истакао да је разлог због којег је досадашњи предсједник Скупштине града Приједора Сеад Јакуповић скинут са те функције то што никада није ниједну тачку ставио ни предложио за дневни ред сједнице.

- Све је ишло на приједлог градоначелника и, с обзиром на то да предсједник Скупштине има јако важну улогу, ми смо га смијенили и он је сада из СДА јер на тој функцији према закону у нашем граду не може бити нико, осим Бошњака - рекао је Бурсаћ.

Према његовим ријечима, спинови које пласирају из највишег руководства ДНС-а нису у реду јер се новоизабрани предсједник Скупштине града Ајдин Мешић прозива за неку ратну прошлост, а 1992. године је имао само пет година.

Он је додао и да је непринципијелно да градоначелник плаши грађане обуставом производње у "Арселор Миталу" јер је смијењен предсједник Скупштине града.

- Нама је свима стало да рудник ради и ја сам ту његову изјаву доживио као застрашивање грађана, политичких партија и свих запослених у руднику да ће један од највећих гиганата стати - рекао је Бурсаћ и додао да се тиме градоначелник не би требао служити.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Далибор Павловић је, коментаришући недавно изјаву градоначелника да се у локалној Скупштини врши рушење демократске изабране власти, истакао да се у граду ништа не руши.

- Скупштинска већина се не бира на изборима већ се формира у самој Скупштини и логичан слијед је да се на свакој сједници може формирати нова већина, ако је то неопходно - рекао је Павловић.

Осврнувши се на прошло засједање одржано прије десетак дана и на тачку која се односила на насипање путева, Павловић је упитао да ли је у реду да права демократски изабрана власт потроши добар дио новца из буџета за насипање путева у граду без годишњег плана.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић одржао је конференцију за новинаре 22. априла на којој је промјену скупштинске већине оцијенио као недеморкатско рушење власти, а сарадњу СНСД-а и СДА назвао непринципијелном коалицијом, те најавио смањење производње у руднику у Омарској.

Посебна сједница Скупштине града Приједора сазвана је за 10. мај на основу потписа свих политичких партија, осим ДНС и СДП-а, а једина тачка дневног реда биће ревизорски извјештај са резервом којим је за 2018. годину оцијењен рад Градске управе.