latinica  ћирилица
08/05/2019 |  13:49 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Хор "Србадија" најљепше промовише културну баштину српског народа

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је диригенту Десанки Тракиловић и члановима Српског црквеног пјевачког друштва "Србадија" из Бијељине 120 година од оснивања, те истакла да овај хор на најљепши начин промовише културну баштину и његује традицију и духовност српског народа.
Хор Србадија, архив - Фото: РТРС
Хор Србадија, архивФото: РТРС

Цвијановићева је истакла да "Србадија" својим стваралаштвом, преданим радом и истрајношћу већ дуги низ година остварује завидне резултате на бројним домаћим и међународним такмичењима и представља истински понос Републике Српске.

- Изузетно цијенећи континуитет одржавања хорског фестивала `Мајске музичке свечаности`, који сте покренули, а који сваке године окупља велики број младих умјетника из цијелог свијета, желим да Вам у име институција Републике Српске и у лично име, упутим најискреније поздраве - навела је Цвијановићева у честитки.

Она је члановима овог хора пожељела да и у наредном периоду наставе низати значајна признања, чувати богату ризницу стваралаштва и ширити слику о Републици Српској на најљепши могући начин.

Окупљајући младе таленте, додала је Цвијановићева, Српско црквено пјевачко друштво "Србадија" својим високим музичким квалитетом и импресивним наступима на најљепши начин промовише културну баштину, те његује традицију и духовност српског народа.

- Вама и свим члановима Српског црквеног пјевачког друштва `Србадија` упућујем искрене честитке поводом обиљежавања значајног јубилеја - 120 година од оснивања - навела је Цвијановићева.

Хор "Србадија" је на свјетској ранг-листи хорова високо рангиран, те најбоље рангиран хор из региона.