latinica  ћирилица
09/05/2019 |  09:05 ⇒ 09:08 | Аутор: РТС

Дурент се повриједио, али "Ратници" побиједили Хјустон за прву меч лопту

Голден стејт вориорси савладали су Хјустон на свом паркету са 104:99 и дошли до прве меч лопте у полуфиналној серији Западне конференције. "Ратници" су након два пораза у гостима одиграли много чвршће у одбрани и пред повратак у "Тојота центар" имају предност 3-2 у побједама.

Актуелни шампион НБА лиге тријумф је најавио у првој четвртини коју је добио 31:17, али су се овога пута Рокетси вратили, иако је Голден стејт имао и +20 (57:37).

Кључна за повратак била је трећа дионица коју је екипа Мајка Д'Ентонија отворила брзим поенима, а онда у финишу тог дијела тројкама Џејмса Хардена и Имана Шамперта смањила на 66:65.

До тог тренутка је најбољи у редовима Вориорса био Кевин Дурент, али је он морао да заврши меч због повреде листа. Ипак, тада је на сцену ступио Стефен Кари који је покренуо нову серију и ријешио питање победника.

Кари је меч завршио са 25 поена (9-23 из игре, 3-11 за три), уз шест скокова и пет асистенција, а једини ефикаснији од њега био је Клеј Томпсон који је постигао 27. До повреде је Дурент убацио 22 поена, док је Дрејмонд Грин био близу трипл-дабла (осам поена, 12 скокова и 11 асистенција).

Код "Ракета" је очекивано доминирао Харден са 31 поеном (10-16 из игре, 3-9 тројке), уз четири ухваћене лопте и осам успешних додавања, док је сљедећи стријелац био Ерик Гордон са 19 поена.

Шести меч игра се у Хјустону у ноћи између петка и суботе од три сата после поноћи.

Већ је познат један финалиста Истока, Милвоки је са 4-1 у побједама елиминисао Бостон.