latinica  ћирилица
09/05/2019 |  09:21 ⇒ 09:27 | Аутор: СРНА

Вучић честитао Путину Дан побједе

Предсједник Србије Александар Вучић поводом Дана побједе над фашизмом упутио је честитку предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину у којој је истакао да је братски руски народ велику побједу Другом свјетском рату извојевао својим ванвременим патриотизмом, јунаштвом и жртвовањем.
Састанак Вучић-Путин (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Вучић-Путин (архив)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је истакао да је Дан побједе над фашизмом један од најсвјетлијих датума у историји човјечанства.

- Част ми је што је српски народ, раме уз раме са руским и другим слободарским народима, својим херојством у Другом светском рату обезбедио бољу будућност за наредне генерације - навео је Вучић у честитки.

Он је указао да заједничка борба на страни права и правде обавезује на чување успомене на сваког појединца, који је живот изгубио у племенитој мисији за слободу, мир и независност.

- Зато и ове године у Србији, као и у Русији, поносно корача `Бесмртни пук`. С поносом се сећам свог учешћа у том маршу неизбрисивог сећања прошле године са Вама у Москви, а после величанствене параде на Црвеном тргу - навео је предсједник Србије.

Вучић је у честитки изразио захвалност за помоћ Русије у
одбрани независности Србије и њених државних и националних интереса, истичући да су тиме и Путин и Руска Федерација задобили истинско повјерење српског народа.

- Уз жеље да са много мудрости и снаге наставите да постижете успех на одговорној дужности и братски руски народ водите путем напретка, примите, екселенцијо, моје срдачне поздраве и изразе дубоког уважавања - наводи се у честитки.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се као сјећање на 9. мај 1945. године када је нацистичка Њемачка потписала капитулацију у Другом свјетском рату.