latinica  ћирилица
09/05/2019 |  16:32 | Аутор: СРНА

Шверцовали мигранте у камионима са житарицама

Полиција у Србији ухапсила је седам српских држављана који су осумњичени да су кријумчарили већи број миграната афроазијског поријекла, којима су у камионима са житарицама омогућавали недозвољен прелазак у Хрватску и даље транзит преко Словеније у Италију.

Припадници ове организоване криминалне групе, коју је предводило лице чији су иницјали С.П, осумњичени су да су од децембра прошле године до почетка априла кријумчарили већи број миграната, те да су их смијештали близу границе са Хрватском, а затим им омогућавали даљи транзит, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Имовинска корист коју су припадници ове криминалне групе остваривали за кријумчарење миграната износила је до 3.800 евра по мигранту.

Приликом претреса, код осумњичених је пронађено и привремено одузето 22.000 евра и 440.000 динара /3.728 евра/, више мобилних телефона и фалсификованих докумената, шест путничких моторних возила, као и више комада ватреног оружја.

Осумњиченима, чији су иницијали С.П, Н.Ј, П.П, С.Ј, Р.Т, С.М. и М.О. одређено је задржавање до 48 часова након чега су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.