latinica  ћирилица
09/05/2019 |  18:57 ⇒ 21:27 | Аутор: Б92

Федерер спасио двије меч лопте, па побиједио Монфиса

Роџер Федерер и Гаел Монфис одиграли су одличан меч у осмини финала Мастерса у Мадриду, а славио је Швајцарац са 6:0, 4:6, 7:6 (3).
Роџер Федерер - Фото: Beta/AP
Роџер ФедерерФото: Beta/AP

Био је то њихов 14. меч, Швајцарац у побједама води са 10:4, али до ове побједе Роџер није дошао нимало лако, напротив, морао је да спаси чак двије меч лопте.

Такође, ово им је био први меч у Мадриду, а Федереру је ово била шеста побједа над Монфисом наспрам два пораза на најспоријој подлози.

Меч је трајао пуна два сата и обиловао је необичним преокретима и осцилацијама у игри двојице тенисера, али када се на крају одлучивало о томе ко ће у четвртфинале, пресудили су нерви Швајцарца и боља игра у кључним поенима.

У трећем сету, ситуација као пресликана из другог сета. Поново је Монфис направио брејк у другом гему, имао предност од 3:0 и 4:1, да би се Федерер вратио спектакуларно у меч и стигао до 4:4.

На 5:5, Федерер није искористио брејк лопту, Монфис је повео са 6:5, а онда у најдужем гему на сервис Роџера стигао два пута до меч лопте, међутим, Федерер је све то издржао и изборио тај-брејк.

У њему је био доминантан, повео је са 3:0, потом са 6:1 и ту више није било повратка за Монфиса, који је, истина, добио два поена на свој сервис, да би Федерер сервис винером завршио меч.

Швајцарца у четвртфиналу очекује дуел са Аустријанцем Домиником Тимом који је у осмини финала побиједио шампиона Мастерса у Монте Карлу, Фабија Фоњинија са 6:4, 7:5.

Српски представници имали су половичан учинак. Новак Ђоковић је био бољи од Француза Жеремија Шардија, док је Ласло Ђере поражен од Марина Чилића, послије преокрета хрватског тенисера.