latinica  ћирилица
09/05/2019 |  22:58 ⇒ 23:00 | Аутор: Независне

Барселону напушта 10 играча?

Изненађујућа елиминација Барселоне из Лиге шампиона и дебакл на Енфилду доноси велике посљедице у редовима шпанског великана.

Угледни лист Ас пише, да упркос томе што су челници Барсе подржали могуће потписивање Ајаксовог фудбалера Френкија де Јонга, чак десеторица играча напустиће клуб овог љета.

Први на листи су дефанзивац Цејсон Муриљо и офанзивни везиста Кевин Принс-Боатенг, који би требало да се врате у Валенсију, односно Сасуоло.

Томас Вермален такође вјероватно напушта Шпанију, а Белгијанцу је већ саопштено да продужетка уговора неће бити. У његовом случају и повреда је била дио проблема.

За холандског голмана Јаспера Силесена челници Барселоне очекују да ће добити најмање 30 милиона, јер је његова вриједност знатно порасла.

Приоритет клуба биће да нову средину нађу за Фелипеа Кутиња, који је током цијеле сезоне пружао блиједу игру. Када се у обзир узме и да он није у добрим односима са навијачима, јасно је да ће Барса бити спремна да га евентуално врати у Премијер лигу, али се поставља питање од 100 милиона евра обештећења.

Дефанзивац Самјуел Умтити се такође налази на листи оних који напуштају клуб, поготово ако се остваре спекулације о доласку Матијаса Де Лихта.

За Бразилаца Малкома, како се наводи, Барса би се задовољила и са 35 милиона евра, иако је за његове услуге платила 41 милион.

Посебан случај представља хрватски фудбалер Иван Ракитић, који је био један од омиљених садашњег тренера. Ипак, поставља се питање шта ће бити са њим, ако Ернесто Валверде напусти шпанског великана.

Рафиљу Алкантару уговор веже до 2020. године, али он се такође налази на списку оних који ће бити продати или позајмљени. Прошлог љета постојала је опција да пређе у Интер, али је 30 милиона било превише за Италијане.

Денису Суаресу уговор истиче 2021. године, али по повратку на Камп Ноу није остварио запажене резултате. Доживио је повреду током боравка у Арсеналу, па се поставља питање да ли ће га Барса продати с обзиром на то да тренутно не може рачунати на њега.

Послије новог болног пораза у Европи за двије године, Барселону очекује много посла овог љета.