latinica  ћирилица
18/05/2019 |  17:25 | Аутор: РТС

Рим: Надалова освета Циципасу за 50. финале мастерса

Други тенисер свијета Рафаел Надал пласирао се у финале мастерса у Риму, рутинском побједом над Стефаносом Циципасом из Грчке. Надал се реванширао младом Грку за пораз у истој фази турнира у Мадриду прије недјељу дана, овога пута резултатом 6:3, 6:4.

"Бик са Маљорке" је наставио са бриљантним партијама у престоници Италије, у четири меча укупно изгубио само 13 гемова и пласирао се у јубиларно, 50. финале турнира из серије 1.000. До сада је освојио 33 титуле.

 Тамо ће чекати побједника другог полуфинала у којем се састају Новак Ђоковић и Дијего Шварцман. Њихов меч на програму је од 20 часова. 

Дуел на Централном терену "Форо Италика" потпуно је прошао у знаку Рафе, који ни у једном тренутку није желио да му се понови сценарио из Мадрида.

На самом старту је направио брејк, потом спасио двије брејк шансе и више се није освртао - више пута је у свом маниру погађао форхенд паралеле из дефанзиве, форсирао Стефаносов бекхенд својим високим спиновима и момак из Атине није имао никаква рјешења.

Након нешто више од 100 минута игре Шпанац је одсервирао за финале и дошао у прилику да одбрани трофеј освојен прошле године.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра.