latinica  ћирилица
18/05/2019 |  17:27 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Панић: Руководство СДС-а да уклони неправилности уочи изборне скупштине

Шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини града Приједор Јована Панић и члан Главног одбора ове странке Борислав Марић позвали су руковоство СДС-а да, уочи сутрашње Изборне скупштине Градског одбора СДС-а, отклони неправилности у провођењу унутрастраначких избора у овој градској организацији.

- Како је у досадашњем раду Милана Тубина, предсједника Градског одбора, све било нестатутарно и самовољно, таква је и ова Изборна скупштина, која је заказана за сутра - рекла је Панићева новинарима.

Она је додала да су у посљедњих мјесец дана са терена стизале информације од чланова СДС-а о неправиностима у провођењу унутрастраначких избора у Градском одбору, па је од 49 мјесних одбора формирано само десетак, док су за све остале мјесне одборе сачињени лажни или фиктивни записници.

- И на ових десетак формираних нису позивани сви чланови странке, већ само пробрани и они који су блиски носиоцима тих активности, а било је и представника других политичких партија - истакла је Панићева.

Она је додала да су неки од тих састанака одржавани и у приватним просторијама чланова страначке изборне комисије, што говори о озбиљном кршењу Статута СДС-а.

- У контакту сам са правницима који су нам појаснили да овдје има и елемената за кривичне пријаве - нагласила је Панићева, која је у име одборника СДС-а и свих искрених чланова и симпатизера странке позвала врх СДС-а на челу са предсједником Вукотом Говедарицом да сутра присуствује овој изборној скупштини.

Она каже да је ситуација забрињавајућа и алармантна и пријети гашењу СДС-а у Приједору.

Борислав Марић, члан Главног одбора СДС-а, рекао је новинарима да је на ове неправилности указао предсједнику Градског одбора и предложио и њему и врху СДС-а да се за 15 дана одгоди Изборна скупштина и да се "ово исправи".

Он је додао да СДС нема кадрова за одбацивање и отписивање и да, уколико се ове неправилности не ријеше, неће бити прилике за компромисно рјешење.