latinica  ћирилица
19/05/2019 |  08:30 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

Обиљежавање Дана Вишеградске бригаде

У Вишеграду ће данас бити обиљежено 27 година од формирања Вишеградске бригаде Војске Републике Српске.
Војска Републике Српске - Фото: РТРС
Војска Републике СрпскеФото: РТРС

Тим поводом биће положени вијенци код Споменика браниоцима Републике Српске и прислужене свијеће на Српском војничком гробљу на Мегдану.

Вишеградска бригада Војске Републике Српске формирана је 19. маја 1992. године и имала је укупно 1.500 бораца, од којих је 144 дало животе за одбрану Српске.

Предсједник општинске Борачке организације Александар Савић рекао је да је ово обиљежавање веома значајно за Вишеград и регију, јер је Вишеградска бригада била препознатљива, не само у овој општини, него и у цијелој Републици Српској.

- Одаћемо почаст свима који су дали животе за одбрану Републике Српске. Вишеградска војска била је на многим ратиштима - од Дрвара, Гламоча, Хан Пијеска, Горажда, Рогатице - нагласио је Савић.

Он је позвао све припаднике ове бригаде да присуствују обиљежавању и да размијене мишљења о проблемима са којима се суочавају, како би се нашао начин за њихово ријешавање.

Савић каже да су припадници Вишеградске бригаде сви официри, подофицири, војници и лица запослена у Војсци Републике Српске која су дошла са других простора БиХ и нашли уточиште у Вишеграду.