latinica  ћирилица
19/05/2019 |  10:00 ⇒ 10:03 | Аутор: Б92

Вориорси послије преокрета до треће побједе

Кошаркаши Голден Стејт Вориорса савладали су Портланд у "Мода Центру" резултатом 110:99, иако су у једном моменту имали 18 поена заостатка.
Дрејмонд Грин (фото: nba.com) -
Дрејмонд Грин (фото: nba.com)

Кевин Дурент је можда и најбољи играч Голден Стејт Вориорса, на папиру, али због повреде листа он мора да одсуствује са паркета и за то вријеме се Дрејмонд Грин постарао да га у потпуности одмјени.

Грин је приказао још једну бриљантну партију, убацивши 20 поена са додатком од 13 скокова и 12 асистенција и помогао Вориорсима да дођу до треће победе у серији над Портланд Трејл Блејзерсима. Ипак је у питању једини човјек у историји кошарке који је имао трипл дабл са једноцифреним бројем поена.

Наравно, прва звијезда Голден Стејта је такође имала велику улогу у овој трећој побједи, а његово име је Стеф Кари и његов учинак је бројао 36 поена, тако да су Ратници веома близу да "метлом" дођу до петог узастопног НБА финала.

- Не знам више шта да кажем за Дрејмонда. Био је права "мацола", разарајући све што би се нашло на његовом путу - похвално је о свом крилном центру говорио тренер Голден Стејт Вориорса, Стив Кер.

Портланд је у другој дионици имао чак 18 поена предности, и на полувремену су водили са 66:53, да би их Вориорси просто "самлели" у сада већ чувеној трећој четвртини у којој су Блејзерсима дозволили тек 13 поена, а убацили су им 29 и пред почетак посљедњег квартала водили су са 82:79.

Си Џеј Мекалум је поново био веома добар са 23 поена, док је први човјек Портланда Демијан Лилард убацио 19, али оно што је био највећи проблем домаћина је био проблем слободних бацања, пошто су шутирали тек 20 од 33.

Ова утакмица број три је било прво финале Запада које су играли на свом паркету још од 2000. године и навијачи су били прилично узбуђени због повратка свог тима у врх НБА лиге, а они ће у ноћи између понедјељка и уторка покушати да избјегну "метлу" и колико–толико продуже серију.