latinica  ћирилица
19/05/2019 |  13:25 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Вишеград: Сваки дан и по 5.000 туриста

Бројни домаћи и страни туристи, током васкршњих и првомајских празника, боравили су у Вишеграду. Према подацима локалне Туристичке организације, дневно их је било и више од 5.000.

Директорка Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је ово рекордна година посјете туриста за првомајске празнике, чему је погодовало и то што су спојени са Васкрсом.

- Гости су могли да доживе Дрину са бројних бродића, да се провозају туристичким возићем, као и да доживе зип-лајн. Посљедњих дана првомајских празника вријеме се мало покварило, али то не утиче на посјете Вишеграду, јер је град лијеп, интересантан, примамљив - истиче Тодоровићева.

Туристички радници, угоститељи и власници приватних апартмана сигурно могу бити и више него задовољни.

- Сви вишеградски угоститељи могу бити задовољни. Једини проблем тиче се граничног прелаза гдје су гости по два три сата чекали на прелаз, али надам се да ће и тај проблем бити ријешен и да ћемо имати бољу проходност - поручује Српко Баранац, угоститељ из Вишеграда.

Весна Фуртула, рецепционер комплекса Андрићград, поручује да се посјете туриста из године у годину повећавају.

- Сваке године у ово доба буде велика је посјета нашем комплексу. Међутим, можемо рећи да је ове године то био знатно већи број, тако да смо презадовољни - истиче Фуртула.

Вишеград су за празнике посјетили туристи из Словеније, Хрватске, Србије, док су организоване групе долазиле из иностранства, а ријеч је о Румунима, Турцима, Бугарима, Кинезима и Јапанцима.