latinica  ћирилица
19/05/2019 |  13:47 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Приједор: Изборна скупштина СДС-а уз звиждуке, галаму и аплаузе (ФОТО)

Чланови Градског одбора СДС-а Приједор, који су организовали данашњу Изборну скупштину градске организације, ангажовали су приватно обезбјеђење које није дозволило улаз на сједницу неким члановима Скупштине, иако су имали акредитацију.
Изборна скупштина Градског одбора СДС Приједор (фото: Bojana Majstorović/RAS Srbijа) -
Изборна скупштина Градског одбора СДС Приједор (фото: Bojana Majstorović/RAS Srbijа)

Приватно обезбјеђење није дозволило улаз шефу Клуба одборника СДС-а у Скупштини града Приједора Јовани Панић, која је и предсједник једног од мјесних одбора.

Изборна скупштина СДС-а Приједор (Фото: Bojana Majstorović/RAS Srbijа)

Осим досадашњег предсједника Градског одбора СДС-а Приједор Милна Тубина, којег дио странке већ дуже времена оспорава, мјесни одбор Аеродромско насеље кандидовао је за ову функцију Сању Рађеновић која је напустила данашњу скупштину након што јој није дозвољено обраћање са говорнице.

По изласку из сале гдје се одржава скупштина, Рађеновићева је рекла новинарима да јој је у петак, 17. маја, затражено да потпише изјаву да се кандидује, али то није стигла учинити будући да је касно обавијештена, због чега је њена кандидатура одбачена.

"Изишла сам за говорницу да се захвалим људима који су ме подржали, али Тубин све вријеме суфлира радном предсједништву скупштине шта да раде, те ми они нису дозволили ни да се обратим", рекла је Рађеновићева.

Из сале се наизмјенично чују галама, аплаузи и звиждуци, а радници приватног обезбјеђења често интервенишу.

Дио СДС-а који се противи Тубину јуче је одржао конференцију за новинаре на којој је указао на незаконитости у сазивању ове скупштине и позвао страначко руководство да отклони неправилности.

Панићева је изјавила јуче новинарима да је ситуација забрињавајућа и алармантна и пријети гашењу СДС-а у Приједору.