latinica  ћирилица
19/05/2019 |  20:38 ⇒ 21:08 | Аутор: СРНА

Горици Поповић уручена награда "Жанка Стокић"

Драмској умјетници Горици Поповић данас је уручена награда "Жанка Стокић" - признање које носи име славне српске глумице, а које већ 17 година заједнички додјељују Народно позориште, Компанија Вечерње новости и Град Пожаревац.
Горица Поповић (Фото: Новости/Н. Скендерија) -
Горица Поповић (Фото: Новости/Н. Скендерија)

О награди је одлучивао жири у којем су били глумице Радмила Живковић и Наташа Нинковић, директор Народног позоришта Ивана Вујић, писац Горан Петровић и Милорад Вучелић, главни уредник Вечерњих новости.

На свечаности у Народном позоришту у Београду, Поповићева је заједно са пријатељима, колегама и поштоваоцима прославила вриједну награду интерпретацијом баладе "Мој пријатељ је умро", коју је написао Арсен Дедић, монологом из дјела Верице Урошевић и ауторским сонгом из монодраме "Госпођа Милихброт".

Она је захвалила жирију и свима који су дошли да је подрже у "изразито радосном моменту", те публици која је, како каже, трпи свих ових година.

Обраћајући се присутнима, Ирена Вујић је рекла да је бескрајно поносна што српско глумиште има величанствене диве.

- Овдје су данас присутне Светлана Бојковић, Јелисавета Сека Сабљић, Радмила Живковић, Горица Поповић... Звијезде каквих је мало у Париској опери, а тако пуно у српском позоришту - додала је Вујићева.

У име жирија, глумица Радмила Живковић је изразила задовољство што је њена колегиница са класе ушла у ред лауреата награде "Жанка Стокић".

- Желим свим нашим колегиницама да добију ту величанствену награду. То признање свако носи у срцу и души. Таква награда је доказ да нисте узалудно постојали у нашој професији. Горица је у пуној снази и желим јој да и у наредних педесет година буде врхунска глумица као што је то био случај у пола вијека њене досадашње каријере - поручила је Живковићева.

О Горици Поповић су говорили и колеге Светозар Цветковић, Тамара Драгичевић и Јелица Сретеновић.