latinica  ћирилица
21/05/2019 |  07:50 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

На сајму технике у Београду и привредници из Српске

На Међународном сајму технике и техничких достигнућа, који ће почети данас у Београду, учествоваће и привредници из области металске и електроиндустрије из Републике Српске, најављено је из Представништва Српске у Србији.
Београд - Сајам технике - Фото: СРНА
Београд - Сајам техникеФото: СРНА

На штанду од 85 метара квадратних биће представљене четири компаније из Републике Српске - Фабрика алатних машина "Нови Јелшинград", "Алф-ом" и "Три бест" из Бањалуке и "Елкер" из Љубије, док ће више од 20 фирми бити представљено кроз каталоге, наведено је у саопштењу.

Наступ привредника из Српске организовала је Привредна комора Републике Српске, у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ и Представништвом Српске у Србији.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа је међу најзначајнијим привредним и технолошким догађајима у југоисточној Европи и има изузетан утицај на развој индустрије у Србији и региону.

Представништво Републике Српске у Србији од 2014. године подржава учешће привредника и компанија из Српске на том сајму.

Овогодишњи 63. Међународни сајам технике и техничких достигнућа биће отворен у 11.00 часова на Београдском сајму, а трајаће до петка, 24. маја.