latinica  ћирилица
21/05/2019 |  08:36 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

Кошарац: Без српских руку у Сарајеву ништа не може бити усвојено

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац поручио је поводом притисака да Република Српска прихвати пут БиХ у НАТО да се "без српских руку у Сарајеву ниште не може усвојити".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је нагласио да представници из Републике Српске дјелују у складу са Резолуцијом Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности.

Према његовим ријечима, српски представници из Републике Српске имају све механизме у својим рукама да не допусте усвајање докумената о чланству БиХ у НАТО у заједничким институцијама, преносе "Вечерње новости".

Политички аналитичар Драго Вуковић сматра да је прича о путу у НАТО обично средство за препуцавање политичара у БиХ на дневном нивоу, те да нема озбиљне анализе шта БиХ добија, а шта губи чланством. 

- Битно је само рећи ко је за, а ко против или ићи даље и извлачити из нафталина ко је некада од политичара био за НАТО, а ко против и унедоглед - рекао је он.

Вуковић је оцијенио да је у БиХ обесмишљена свака политика јер се на терену политичари "гађају" уцјенама у вези са НАТО, а прије свих сарајевска политичка елита. 

- Ако нема уцјена у вези са чланством у НАТО из Сарајева према Бањалуци, онда ће уцјењивати око Дана Републике - указао је Вуковић.