latinica  ћирилица
21/05/2019 |  08:43 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Средствима Владе Српске реновирана лабораторија Дома здравља

У которварошком Дому здравља "Свети Пантелејмон" почела је да ради нова лабораторија која је реновирана средствима Владе Републике Српске од 250.000 КМ.
Дом здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош (фото: mojkotorvaros.com) -
Дом здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош (фото: mojkotorvaros.com)

Директор Дома здравља Владимир Бибић подсјетио је да је приликом прошлогодишње посјете Котор Варошу тадашње премијерке Српске Жељке Цвијановић и министра финансија Зорана Тегелтије договорено да грађевинским радовима буду обухваћени лабораторија и гинекологија. 

- Уз помоћ Владе Српске лабораторија је у потпуности адаптирана, што подразумијева комплетне грађевинске радове. Дом здравља је из властитих средстава купио комплетну опрему и апарате. Захваљујући овој инвестицији, у будућности ћемо имати већу понуду анализа, а нови апарати су гаранција квалитета налаза - рекао је Бибић Срни.

Према његовим ријечима, и у наредном периоду радиће се на обнављању опреме и адаптацији објеката. 

- Послије реконструкције и отварања нове лабораторије радићемо на адаптацији гинекологије која је смјештена у дотрајалом објекту, а предстоји нам и набавка нове опреме. Реализацијом ових пројеката добићемо репрезентативан објекат на понос свих наших суграђана - поручио је Бибић.

Он је нагласио да се инвестиције реализују без кредитних задужења и да, упркос великим улагањима, све обавезе према запосленима и држави измирују на вријеме.