latinica  ћирилица
21/05/2019 |  09:59 ⇒ 10:01 | Аутор: РТС

Бејл: За 17 милиона по сезони остајем у Реалу да играм голф

Фудбалер Реал Мадрида Гарет Бејл рекао је да му не пада на памет да одлази из "краљевског клуба", упркос томе што му је тренер Зинедин Зидан јасно ставио до знања да неће играти.
Марсело и Бејл - Фото: Getty Images
Марсело и БејлФото: Getty Images

Некада најскупљи фудбалер планете, који је први "пробио" границу од 100 милиона евра, нашао се у другом плану од повратка француског стручњака на клубу Мадриђана.

Бејл нема мјесто у стартној постави, а читава ситуација кулминирала је у недјељном поразу од Бетиса са 2:0, којим је стављена тачка на једну од најлошијих сезона у овом вијеку.

Зидан је изјавио да не би убацио Велшанина у игру ни да је имао четврту измену, послије чега се поставило питање његове будућности у клубу. Међутим, он нема дилему када је ријеч о останку на "Сантјаго Бернабеуу".

- Уговор ми важи још три године. Ако желе да одем, мораће да ми плате 17 милиона евра по сезоне. Ако не желе да дају новац, остаћу овде и играћу голф сљедеће три године - рекао је Бејл, а пренио је шпански "Ас".

Он је на тај начин узвратио тренеру и саиграчима који су му дали надимак "голфер", јер се, према њиховим ријечима није уклопио од доласка у шпанију и радије би играо голф него се дружио са њима.

Према важећем уговору, 29-годишњи Бејл има загарантован 51 милион, односно по 17 у сљедеће три сезоне, што ће бити велики трошак за "Краљевиће" уколико желе да га отпусте.