latinica  ћирилица
21/05/2019 |  10:54 | Аутор: СРНА

Фестивал цвијећа од 31. маја до 2. јуна на Тргу Крајине

Бањалучки Фестивал цвијећа биће одржан на Тргу Крајине од 31. маја до 2. јуна, у оквиру манифестације "Прољеће у Бањалуци", најављено је из градског Одјељења за комуналне послове.
Бањалука: Фестивал цвијећа (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Бањалука: Фестивал цвијећа (Фото: banjaluka.rs.ba)

Из овог одјељења истичу да ће на Фестивалу учествовати излагачи који у својој понуди имају велики избор цвијећа, биљака, садница, цвијетних аранжмана, опреме за хортикултуру, као и декоративни садни материјал. 

- Фестивал цвијећа, други по реду, добра је прилика да се наш град промовише као град зеленила, али је и додатни садржај, како за наше суграђане, тако и за туристе који се тог викенда очекују у великом броју, с обзиром на то да се тада одржава и `Ћевап фест` - нагласили су из ресорног одјељења.

Предвиђено је да прва два дана Фестивала, односно 31. маја и 1. јуна, имају изложбени карактер, док је трећи дан - 2. јун, замишљен као продајна изложба цвијећа, када ће сви посјетиоци имати прилику да купе цвијеће по сниженим цијенама, али и да добију савјете стручњака.

Фестивал ће за посјетиоце бити отворен 31. маја у 10.00 часова.

Фестивал цвијећа обновљен је прошле године по узору на манифестацију која се некада одржавала у Бањалуци и била позната и цијењена на територији цијеле бивше Југославије.