latinica  ћирилица
21/05/2019 |  11:03 ⇒ 11:05 | Аутор: srpskainfo.com

Игор Додик: Игокеа ће иступити из АБА лиге уколико се буде разматрало учешће Приштине

Игокеа ће иступити из АБА лиге уколико се на предстојећој скупштини буде разматрало ушешће Приштине у шампионату, рекао је Игор Додик, генерални менаџер овог клуба и први човјек највишег тијела регионалног такмичења.
Игор Додик -
Игор Додик

Предсједник Приштине Блеранд Ставилеци у неколико наврата је изјавио да ће Приштина аплицирати за учешће у АБА лиги и истакао да је писмо намјере већ упућено, а да ће овај клуб у наредним данима повући и конкретне потезе. Генерални менаџер Игокее Игор Додик недвосмислено је изјавио да за Игокеу у таквој лиги нема мјеста.

- Ово је мој лични став и говорим у своје име. Знам да постоји нека иницијатива да Приштина уђе у такмичење, међутим, знам и да таква идеја нема подршку клубова. Можда има и оних који би то подржали. Мој став по том питању је јасан, уколико се о томе буде званично расправљало на Скупштини АБА лиге Игокеа ће изаћи из такмичења - рекао је Додик.

Скупштина која ће се одржати у Бањалуци 24. маја очекује се са великим нестрпљењем с обзиром на то да би требало да одговори на бројна питања, а једно од њих је то да ли ће грчки Олимпијакос учествовати од наредне сезоне у овом такмичењу, које би у том случају, са 12 било проширено на 14 клубова.

- Питање Олимпијакоса је једна од одлука коју би требало да донесемо, односно морамо одлучити о томе да ли ћемо мијењати пропозиције или не. Олимијакос жели да игра у АБА лиги и знам да интензивно лобирају код неких клубова, а њихов представник ће присуствовати и самој скупштини. Колико знам Цедевита, Црвена звезда, ФМП и Мега су били против тога, али то можда и није њихов коначан став. Осим тога на скупштини ће бити ријечи и о осталим питањима, разговараћемо и о томе како да уозбиљнимо причу када су судије у питању, појединим руководиоцима у оквиру лиге су истекли мандати, а о томе ћемо такође разговарати. У сваком случају, много је питања која су пред нама и која морамо да решимо - рекао је Додик.

Оно што ће сасвим сигрно бити на дневном реду, а о чему први човјек Игокее није желио да говори, јесте сукоб на релацији Драган Бокан – Небојша Човић. Први људи Будућности и Црвене звезде су у току финалне серије АБА лиге испаљивали један према другом "отровне стрелице", а све је кулминирало сукобима и узаврелом атмосфером на трибинама и у Подгорици и у Београду.

Према неким информацијама и компанија "Мид Спортс" због свих тих дешавања размишља о повлачењу из АБА лиге, а с обзиром на то да је представљала гарант финасијске стабилности, јасно је да би и будућност цијеле АБА лиге била потпуно неизвјесна. Наступ клубова из АБА лиге у Евролиги такође је тема која би требало да се отвори, јер наредне године истиче уговор са најквалитетнијим европским такмичењем.

Казне чекају Човића и Бокана

Према пропозицијама регионалне АБА лиге Црвена звезда и Будућност кажњени су новчано: црвено-бијели са 82.500, а тим из Подгорице са 42.000 евра.

Ово, према сазнањима Српскаинфо неће бити једине казне јер би санкције могле бити изречене предсједнику Црвене звезде Небојши Ћовићу и првом човјеку Будућности Драгану Бокану, а да ли ће се то и догодити биће познато вјероватно у петак. Њих двојица су дали много несмотрених изјава и изнијели низ оптужби један против другог и на рачун противничких клубова.