latinica  ћирилица
21/05/2019 |  11:54 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Ћорић: Репрограм рјешење за нередовне платише струје

Директор Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је данас да се евентуални проблеми у вези са спровођењем "нулте толеранције", коју је према свим дужницима најавила "Електрокрајина", могу превазићи путем одређеног репрограма уз услов да привредници плаћају текуће трошкове за струју.
Перо Ћорић (фото: vladars.net) -
Перо Ћорић (фото: vladars.net)

- Свјесни смо да је електрична енергија роба и она треба да се плати - рекао је Ћорић новинарима и поновио да "нулта толеранција" неће бити оптерећење уколико су сви привредници у пословање укалкулисали цијену струје.

Он је подсјетио да су, према структури дуговања, највећи дужници "Електропривреде Српске" јавна предузећа и установе, а не привредници.

Предузеће "Електрокрајина" Бањалука почело је са системском примјеном "нулте толеранције" према свим дужницима.

- Рестриктивне мјере ће се првенствено примјењивати према купцима којима је у протеклом периоду омогућено плаћање у ратама по основу закључених репрограма и нагодби путем медијације, купцима против којих постоје извршне судске пресуде или са којима су склопљена судска и вансудска поравнања - саопштено је раније из "Електрокрајине".

Примјена мјера ће, како су навели, бити свеобухватна и досљедна, а изузетак могу представљати искључиво купци у изразито тешким социјалним условима, чији ће захтјеви бити појединачно разматрани.