latinica  ћирилица
21/05/2019 |  12:22 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Упитна сједница СМ због недоласка министара из ХДЗ БиХ

Сједница Савјета министара у техничком мандату на којој се требао разматрати Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Агенцији за рад и запошљавање БиХ и Нацрт закона о званичном времену у БиХ упитан је јер нису дошли министри из ХДЗ БиХ.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Дневним редом ове сједнице предвиђено је и разматрање низа меморандума, основа и иницијатива за вођење преговора ради закључивања више међународних уговора о сарадњи, кредитима или ратификацији споразума БиХ са другим државама и организацијама, објављено је на сајту Савјета министара.

У плану је и разматрање приједлога одлуке о одобравању уласка и боравка у БиХ под посебним условима, информације о активностима које се предузимају на пројекту "Изградња ауто-пута/брзог пута Сарајево-Београд-Сарајево", као и извјештаја о раду Савјета министара за прошлу годину.

Дневним редом, који садржи 72 тачке, планирано је да буду разматрани и извјештаји о раду Граничне полиције БиХ, Института за нестала лица БиХ, Дирекције за европске интеграције, Министарства цивилних послова, Министарства за људска права и других институција.