latinica  ћирилица
21/05/2019 |  14:18 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Отворен конкурс за студентски предузетнички инкубатор у И. Сарајеву

Студентски предузетнички инкубатор Економског факултета Пале упутио је позив свим заинтересованима да се пријаве на Конкурс за учлањење и коришћење услуга овог инкубатора, укључујући и могућност покретања бизниса у просторијама Факултета.
Пале (фото: ekofis.ues.rs.ba) -
Пале (фото: ekofis.ues.rs.ba)

- Прије три мјесеца донијели смо одлуку да поред образовне подршке студентима Економског факултета Пале пружимо и практичну подршку у сврху проналаска запослења. Тада само идеја о студентском предузетничком инкубатору, данас је пројекат који плијени пажњу како студената, тако и већ формираних привредних субјеката и институција - рекао је професор Економског факултета Пале Дамјан Даниловић, који и руководи овим инкубатором.

Он је нагласио да другим позивом за чланство, отварају врата Студентског предузетничког инкубатора не само нашим студентима, већ и свим заинтересованим лицима која свој просперитет виде у сарадњи са нама.

Даниловић је за 27. мај најавио Инфо-дан, који ће бити организован од 10.00 до 14.00 часова у просторијама Економског Факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву, додајући да се све информације о СПИ могу наћи и на сајту факултета.

Према његовим ријечима, Инкубатор је право мјесто за све оне који су заинтересовани за обуку о начину формулисања пословне идеје, писања бизнис плана и обезбјеђивања финансијских средстава за покретање властитог бизниса или оне који имају формулисану пословну идеју или предузеће/предузетничку радњу, или желе да покрену властити бизнис.

СПИ ће лицима, која одлуче да покрену властити бизнис или развијају пословне идеје, обезбиједити бесплатан канцеларијски простор, покривене режијске трошкове /струја, вода, гријање и интернет/ и услуге пословног савјетовања у складу с могућностима.

На конкурс могу да се пријаве активни студенти и дипломци Универзитета у Источном Сарајеву, грађани БиХ старији од 18 година, активни предузетници или предузећа који желе да унаприједе своје пословне идеје, лица која желе да развијају предузетничке идеје /укључујући обуке које буде организовао СПИ/ и/или покрену сопствени бизнис у просторијама СПИ.

Заинтересована лица пријаве могу да шаљу путем попуне електронског обрасца на адресу radionice@ekofis.ues.rs.ba.

Разговор са пријављеним кандидатима биће обављен по затварању конкурса, о чему ће пријављени кандидати бити благовремено обавијештени.

Конкурс је отворен до 24. маја, а број мјеста је ограничен.