latinica  ћирилица
21/05/2019 |  16:52 ⇒ 18:32 | Аутор: Независне

Аустрија: Разбијена српско-црногорска група, пронађена дрога вриједна милионе

Савезна криминалистичка служба Аустрије задала је тежак ударац међународној нарко мафији, коју су чиниле особе са Балкана.

У акцији полиције ухапшено је 14 осумњичених и заплијењена је дрога у вриједности од 8,6 милиона евра.

Код осумњичених је пронађено око 112 килограма кокаина, 71 килограм амфетамина, 19 килограма марихуане, пет килограма канабиса и 3,6 килограма хероина.

Ријеч је о мафијашком огранку чије везе су досезале све до Јужне Америке, одакле су добијали кокаин, наводи полиција.

Истрага широм Европе, под руководством аустријске полиције, већ је 2017. године ушла у траг овој српско-црногорској групацији, коју су мјесецима пратили.

Још у септембру те године у Њемачкој је ухапшено пет чланова тог клана, а у мају прошле године у Француској, на основу информација аустријске полиције, тамошње власти ухапсиле су једног осумњиченог.

До "великог финала" полицијске операције дошло је, како је тек сада саопштено, почетком године.

У координисаној акцији ухапшено је још осам лица.

Аустријски медији указују на везу између илегалних радњи ове мафијашке групе и убиства Владимира Рогановића и рањавања Стефана Вилотијевића у центру Беча.

Три велика дилера, која су ухапшена, имала су директан контакт са једним од ова два лица.

Подсјетимо, Рогановић је убијен, а Вилотијевић рањен прије неколико мјесеци у центру Беча, када им је, док су излазили из ресторана на улици пришао мушкарац са капуљачом на глави и пуцао у њих. Рогановић је преминуо на лицу мјеста, док је Вилотијевић превезен у болницу, а касније се и опоравио.