latinica  ћирилица
21/05/2019 |  20:25 ⇒ 20:29 | Аутор: БЕТА

ПСЖ: Мбапе остаје у клубу

Шампион Француске Пари Сен Жермен саопштио је да ће нападач Килијан Мбапе и наредне сезоне играти за тај клуб.
Килијан Мбапе (фото: mysanantonio.com) -
Килијан Мбапе (фото: mysanantonio.com)

Мбапе је на церемонији додјеле награде за најбољег фудбалера и младог фудбалера француске лиге наговијестио да разматра своју будућност у париском клубу.

Он је тада рекао да је дошао до "одлучујуће тачке у каријери" и да је спреман за већу одговорност, "можда у Пари Сен Жермену или негдје другдје у новом пројекту". Париски клуб огласио се на Твитеру поводом те изјаве.

Пари Сен Жермен и Килијана Мбапеа вежу јаке везе и иста прича наставиће се сљедеће сезоне. Са заједничком амбицијом да испишемо историју европског фудбала, 50 година откако је клуб основан, имамо прилику да заједно испишемо важну страницу историје и сваки играч ће морати да обави свој дио посла, увијек радећи за тим, навео је Пари Сен Жермен.

Откако је одлучио да напусти Монако 2017. године, свјeтски медији спекулисали су да ће Мбапе прећи у Реал Мадрид, али је прво отишао на позајмицу у Пари Сен Жермен, а затим је потписао вишегодишњи уговор.

Шпански медији навели су да ће тренер Реала Зинедин Зидан, који се вратио у клуб у марту, успјети да убиједи сународника да дође на Сантјаго Бернабеу. Бројни медији спекулишу да је један од разлога Мбапеовог незадовољства тренер ПСЖ Томас Тухел.