latinica  ћирилица
24/05/2019 |  12:38 | Аутор: srpskainfo.com

Интензивирана потрага за дјечаком из Беговог Хана

Јутрос је интензивирана потрага за шестогодишњим дјечаком који је упао у набујали Мрачајски поток у мјесту Бегов Хан и за Алмиром Глухићем из Завидовића, а за којег се претпоставља да се налази у ријеци у Босни, поручили су из Федералне управе цивилне заштите.
Потрага за дјечаком (фото:FZUS) -
Потрага за дјечаком (фото:FZUS)

У потрагу је укључено 40 припадника цивилне заштите. У потрази се користи шест чамаца с тимовима за спасавање на води.

Ангажован је Спортско-рекреативни клуб Неретва.

Потрага ће се вршити коритом ријеке Босне од Беговог Хана до Добоја, а у зависности од околности на терену потрага ће бити проширена, нагласили су из Федералне управе цивилне заштите.

У потрагу су укључени тимови Кантоналне управе цивилне заштите Зеничко-добојског кантона, те Цивилне заштите и Горске службе спасавања Жепче, пише Радио Сарајево. Осим њих, у потрази помажу чланови породице, мјештани и ловци.

Како је наведено у саопштењу, потрагу на води отежава смањена видљивост усљед замућености ријеке Босне, што је онемогућило ангажман ронилаца.

Проблеме стварају велике накупине смећа, отпадног материјала и минска поља на обалама ријеке.

Зато је Федерална управа цивилне заштите позвала оне који учествују у потрази на опрез.

За дјечаком из Беговог Хана се трага већ десет дана, а за Глуховићем од 2. маја.

Потрага за Глуховићем је од 5. маја фокусирана на ријеку Босну јер су тај дан пронађени његова одјећа и ствари на обали ове ријеке у мјесту Поробићи, подсјетили су из Федералне управе цивилне заштите.