latinica  ћирилица
24/05/2019 |  14:05 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

"Дани Сребренице"

Отварањем двије изложбе и такмичењем у малом фудбалу данас је почео програма традиционалне 16. Културно-спортске манифестације "Дани Сребренице", чије званично отварање је најављено за вечерас у сребреничком Културном центру.
Почели "Дани Сребренице" - Фото: СРНА
Почели "Дани Сребренице"Фото: СРНА

У просторијама Народне библиотеке отворена је мини-изложба под насловом "Завичајна збирка" на којој су изложени литерарни и ликовни радови настали претходних година чији су аутори из овог мјеста и млађи су од 18 година.

У холу Културног центра отворена је изложба фотографија "Мала школа глуме" настала праћењем радионица глуме за дјецу из овог мјеста која је организована у претходних шест мјесеци и чији полазници припремају дјечију представу "Петар Пан".

Данас почињу и спортска такмичења у оквиру ове манифестације, а за 18.00 часова планирано је отврање изложбе "Змијањски вез", а ријеч је о експонатима из Музеја Републике Српске.

"Змијањски вез" је нематеријално насљеђе у Српској, које представља свјетску културну баштину и као такво увршетено је на листу и под заштиту Унеска.

Након званичног отврања манифестације, вечерас у 19.00 часова предвиђено је извођење представе "Хор бечких дјечака", коју играју глумци Слободан Нинковић, Ирфан Менсур и Драган Петровић.

Планирано је да "Дани Сребренице" трају до 6. јуна, када ће бити завршени обиљежавањем Дана Народне библиотеке у овом мјесту и додјелом награда ауторима најбољих литерарних, ликовних и фото-радова пристиглих на конкурсе расписане поводом ове манифестације и Дана библиотеке.

Директор "Дана Сребренице" Владан Миловановић рекао је Срни да је припремљен богат програм са мноштвом спортских такмичења у различитим дисциплинама, као и бројни културни садржаји који се састоје од позоришних представа, изложби, промоција књига, концерата, радионица, смотре фолклора и представљања ђачког стваралаштва.