latinica  ћирилица
24/05/2019 |  15:33 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Бијељина: Радници Житопромета осам мјесеци без плате

Радници бијељинског Житопромета осам мјесеци не раде, није им исплаћено осам плата. Данас су покушали у разговору са власником Житопромета Слободаном Павловићем ријешити свој статус.

Радници Житопромета несигурни у своју егзистенцију и будућност, оптерећени неизвјешношћу посљедњих осам мјесеци прво су одржали збор у кругу предузећа, смијенили досадашњег предсједника Синдиката, а онда се упутили у сједиште Компаније "Слобомир". Разговарали су готово два часа са власником.

- Дао нам је обећање да ће до 3.јуна ријешити наше стање. Да ли ћемо на биро отићи и на који начин, не знам. Он је у тешкој ситуацији, свјестан је да фирма треба да ради али он њу не може покренути - рекао је Душан Томић замјеник предсједника Синдиката АД Житопромет Бијељина.

Пред раднике Житотопромета изашао је и власник Слободан Павловић. Истиче да покушава наћи купца.

- Могу да кажем да су они и у праву. Било је свега у Житопромету и имали смо велике проблеме. радници су отишли у у штрајк, иако сам им говорио да не иду. Ја никада не губим наду иако сам у врло тешкој ситуацији. Може Бог дати и да ријешимо проблем и да вратимо сви назад. Не могу да обећам али на томе радим - истакао је Павловић.

Он није могао прецизирати цијену испод које не би продао Житопромет. Дугови су милионски чуло се данас на платоу Слобомир Компаније.

Дугује се радницима, добављачима. Више од сто радника Житопромета чека рјешење. У међувремену, петнест радника је пронашло посао у иностранству.