latinica  ћирилица
24/05/2019 |  15:57 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

Ученицима из Српске у Шпанији украдени пасоши

Директор Медицинске школе у Добоју Милена Јовић изјавила је Срни да су ученицима ове школе, који бораве на екскурзији у Шпанији, украдени пасоши, али да ће се они вратити кући као што је и планирано у недјељу, 26. маја.
Пасош - Фото: РТРС
ПасошФото: РТРС

Јовићева је навела да су ученицима током боравка у шпанском одмаралишту Љорет де Мар украдени пасоши, али да ће их нови документи чекати на словеначкој граници захваљујући агенцији која је организовала екскурзију и Амбасади БиХ у Словенији.

Она каже да дјеци није украден новац, те да је у контакту са ученицима који наводе да се лијепо проводе упркос инциденту са документима.

- Ученици ће вечерас преспавати у Кану, након чега настављају путовање према предвиђеном плану и програму - рекла је Јовићева.

Она је навела да је на екскурзији 43 дјеце, али није могла да каже да ли су пасоши украдени свим ученицима.

МИНИСТАРСТВО: У САРАДЊИ СА АМБАСАДОМ БиХ У СЛОВЕНИЈИ ОБЕЗБИЈЕЂЕНИ ДОКУМЕНТИ МАТУРАНТИМА

Ученицима добојске Медицинске школе, којима су на екскурзији у Шпанији украдени пасоши, обезбијеђени су нови документи у сарадњи са Амбасадом БиХ у Словенији, потврђено је Министарству просвјете и културе Републике Српске је из ове школе.

У Министарству је за Срну речено да су из те школе навели да је у хотелу украден сеф са пасошима ученика, али да су у сарадњи са Амбасадом БиХ у Словенији предузете све потребне активности, па су им обезбијеђени нови документи.

Сви ученици ове школе који су у Шпанији добро су и екскурзија се изводи по плану.

Повратак матураната са екскурзије је у недјељу, 26. маја, како је и планирано.