latinica  ћирилица
24/05/2019 |  17:03 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Протест полицајаца Ливањског кантона

Синдикат запослених у Министарству унутрашњих послова Ливањског кантона организовао је данас једночасовни протест испред зграде МУП-а и Владе на којем је било 150 незадовољних радника.

Синдикални повјереник Полицијске станице Дрвар при овом синдикату Марко Жижић рекао је за Срну да се инсистира на усклађивању са платама полицијских службеника на нивоу федералног МУП-а и колективном осигурању.

- Од Владе Ливањског кантона тражимо доношење закона о платама и накнадама полицијских службеника и закона о платама и накнадама у органима власти за државне службенике и намјештенике. Наш је интерес сачувати достојанство полицајца, али не и радити за мизерију - поручио је Жижић.

Он је нагласио да је невјероватно да полицијски службеници немају колективно осигурање, упркос ризику којем су свакодневно изложени.

Жижић је рекао да је да поражавајуће што им се данас није обратио нико од представника Владе Ливањског кантона.

За понедјељак, 27. мај, најављени су преговори представника Владе Ливањског кантона и Синдиката запослених у кантоналном МУП-у, из којег поручују да ће, уколико њихови захтјеви не буду испуњени до 14. јуна, ступити у генерални штрајк.