latinica  ћирилица
24/05/2019 |  19:03 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Рајчевићу уручена повеља Универзитета у Ист. Сарајеву (ФОТО)

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је да у овој ери модерног, дигиталног доба, снага државе не зависи од оружане силе којом располаже, него од броја високообразованих људи и квалитета високошколских установа.
Срђан Рајчевић - Фото: РТРС
Срђан РајчевићФото: РТРС

Рајчевић је истакао да му је велика част и задовоство што му је вечерас у оквиру обиљежавања Дана и крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву уручена Повеља ове установе.

- Драго ми је да сам добитник овог признања и вјерујем да је таква одлука дошла због мог залагања да постигнем одређене циљеве, као што је осигурање квалитета у наставном процесу и повећању научне продуктивности на нашим универзитетима - изјавио је Рајчевић новинарима прије почетка свечана академије поводом обиљежавања Дана и крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву.

Универзитет је низом манифестација обиљежио Дан оснивања и крсну славу - Свете Ћирила и Методија, а Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом јутрос је у Храму Светог Василија Острошког обавио обред ломљења славског колача, којем су присуствовали ректор Универзитета Стево Пашалић и декани факултета у оквиру Универзитета.