latinica  ћирилица
26/05/2019 |  15:18 | Аутор: СРНА

Вулин: Тужилаштво да дјелује и заштити мир и закон

Министар одбране Србије Александар Вулин затражио је од тужилаштва да дјелује и заштити мир и закон поводом иницијативе Бошњачког националног вијећа Сулејмана Уљанина којом се тражи специјални статус Санџака.

Вулин је истакао да Угљанин најприје треба да пита Бошњаке да ли су спремни да због његове похлепе уђу у сукобе и ратове.

- Нека пита своје сународнике хоће ли му дати своју дјецу да их потроши у свом лудилу - рекао је Вулин.

Он је нагласио да Бошњаци и Срби у Рашкој области живе добро и у миру и да их брину исте бриге, радују исте ствари, а подједнако плаше будале које, када нису министри у Београду, траже рат за њихову фотељу, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Што један луд поквари, хиљаде мудрих не могу да исправе. Дјелујте силом закона док будала не изазове силу по закону, а тада је касно - навео је Вулин.

Бошњачко национално вијеће тражи да се успостави специјални статус за Санџак, који ће вршити функције државне власти, док би контролу граница вршиле међународне снаге.

Територија Санџака би, према овој иницијативи, обухватала подручја општина Нови Пазар, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош, Прибој, Пљевља, Бијело Поље, Беране, Андријевица, Петњица, Гусиње, Плав и Рожаје.