latinica  ћирилица
26/05/2019 |  15:19 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Реализација инфраструктурних пројеката од Рибника направила градилиште

Развој општине и останак становништва – циљеви су локалне власти у Рибнику. Због свега тога Рибник је постао "велико градилиште". Започети су бројни инфраструктурни пројекти, а при крају су и радови на путним комуникацијама у вриједности од око 800.000 КМ.

Пут који води према селима Доњи и Горњи Врбљани, асфалтиран је давне 1990. године.

Од тада, до данас, мјештани кажу, било је тешко живјети јер је путна дионица била јако лоша. Данас, када је асфалтирана, живот је, кажу, много лакши.

- Асфалтирање значи много, пут је био пропао, рупе велике, саобраћај успораван, а данас је све другачије када су радови завршени - каже Зорка Јокић из Горњих Врбљана код Рибника.

У Доњем Рибнику макадамски пут од 400 метара први пут је асфалтиран.

- Много нам значи, недосљедност друштвено-политичке заједнице, а и самих мјештана који се граниче са тим путем, довели су до стања да се он изгради након осам или десет година, иако је био приоритет у изградњи - рекао је Момчило Тодоровић, из Доњег Рибника.

У току је реализација програма капиталних инвестиција – а у првој фази планирано је асфалтирање локалних путева, истиче начелник општине Рибник Небојша Караћ. До сада је асфалтирано четири километра.

- Нисмо све путеве завршили али ових дана завршавамо једну фазу, након тога идемо и другу фазу макадамских путева. Сваке године из буџета издвојимо око милион до милион и по КМ властитих средстава за инфраструктуру - истиче Караћ.

У претходном периоду Влада Српске издвојила је средства за двије школе у овој општини, а у плану је изградња вртића.

У току је градња Ватрогасног дома који би требало да буде завршен до почетка сљедеће године.