latinica  ћирилица
26/05/2019 |  15:42 ⇒ 23:35 | Аутор: РТРС

Млади Зворничанин Тадија Матић један од најталентованијих ученика у Српској

Најбољи основци у Српској претходних седмица надметали су се на републичким такмичењима. Име Зворничанина Тадије Матића, ученика деветог разреда Основне школе "Свети Сава", посебно се издвојило. Био је најбољи на такмичењу из физике, освојивши максималних сто бодова и математике, гдје је освојио бод мање.

Млади Зворничанин један је од најталентованијих ученика у Српској, а то је потврдио и првим мјестима на републичким такмичењима.

Математика и физика заузимају посебно мјесто у животу вуковца чију књижицу красе петице, а биографију резултати, дипломе и признања.

- Математика и физика су ми добро ишли још од почетка школовања и то је вјероватно и разлог због којег сам их заволио. Најбитније је вјежбати и разумјети оно што радимо - прича Тадија.

Матићеви узори су Михајло Пупин и Никола Тесла, а поносан је на постигнуте резултате и стечено искуство.

- Такмичења су ми омогућила да посјетим градове и државе које иначе не бих посјетио у овом узрасту и упознао сам се са вршњацима са којима ћу се највјероватније сретати и сарађивати - каже Матић.

Зворнички љубитељ науке нема дилему коју ће средњу школу уписати овог љета и чиме се жели бавити.

- Намјеравам уписати Математичку гимназију у Београду због тога што мислим да ми она омогућава најбољу будућност - самоувјерен је овај талентовани ученик.

За петнаестогодишњег Тадију Матића образовање је важно јер шири видике и сваком појединцу пружа већу могућност избора.

Његов избор и у будућности биће наука, а нада се да ће му она омогућити сигурнију будућност.