latinica  ћирилица
26/05/2019 |  16:32 | Аутор: СРНА

Изградња новог Зеленог моста у Бањалуци у завршној фази

Изградња новог Зеленог моста у Бањалуци ушла је у завршну фазу, те би почетком јуна требало да буде подвргнут тесту носивости, саопштено је из Градске управе.
Пројекат новог Зеленог моста (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Пројекат новог Зеленог моста (Фото: banjaluka.rs.ba)

У градском Одјељењу за саобраћај и путеве кажу да финалне радове изводе радници "Приједорпутева".

Нови мост, који се гради на мјесту некадашњег Зеленог моста, дуг је 80, а широк 14 метара и повезиваће источни и западни транзит. Очекује се ће у знатној мјери растеретити саобраћај у овом дијелу града.

При крају је и изградња приступних саобраћајница у улицама Бранка Мораче и Гаврила Принципа, које су од изузетне важности за фунционисање саобраћаја на овој дионици.

Нови Зелени мост је први од укупно три која ће бити грађена на ријеци Врбас.

Након што буду проведене потребне процедуре до краја године требало би да почне и изградња новог моста у насељу Српске Топлице, а крајем идуће године планиран је почетак радова на највећем пројекту у овој области, изградња моста у насељу Долац.

Из Градске управе наводе да би овај мост требало да скратити вријеме пута од насеља Старчевица до центра града на неколико минута.

Изглед моста у Доцу биће познат након провођења међународног архитектонског конкурса, који би ускоро требало да буде расписан.