latinica  ћирилица
26/05/2019 |  16:37 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Одржан Дјечији сајам у Бањалуци

У дворани "Борик" у оквиру пројекта "Прољеће у Бањалуци" јуче и данас одржан је Дјечији сајам са досад најразноврснијим садржајем за дјецу и породицу.

На сајму су посјетиоци могли да учествују у едукативним али и забавним радионицама, панел дискусијама и предавањима, спортска такмичења и многа друга изненађења за најмлађе.

У богатом програму на централној бини наступила су дјеца из основних школа и вртића, плесне групе, културно умјетничка друштва и хорови и солисти, а одржане су и модне ревије.

Највећу пажњу посјетилаца привукле су двије представе госта сајма Зијаха Соколовића.

- Представа је настала у Аустрији у оквиру Театар пројекта, гдје се помоћу глуме и глумаца у позоришној форми дјеца информишу о интересантним животним ситуацијама - каже Соколовић.

Организатори Дјечијег сајма изразили су задовољство одзивом грађана, велики број дјеце и родитеља за два дана сајма испратио је све садржаје које је сајам нудио.

- Дјечији сајам можемо рећи да је успио, задовољни смо великим бројем излагача и више од 1.500 малишана који су нам представили све своје таленте, што на спортском полигону, што на бини - казала је Верица Калаба, портпарол Дјечијег сајма.

Поред забавног садржаја за малишане посебну пажњу на овом сајму привукли су и програми стручних предавања из области права дјетета, дјечије и социјалне политике, затим здраве исхране као и најновијих сазнања из педијатрије.