latinica  ћирилица
31/08/2019 |  08:02 ⇒ 11:23 | Аутор: РТС

Ни трага од повреде - Ђоковић лако до четвртог кола

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић лако се пласирао у четврто коло Ју-Ес опена. Ђоковић је без проблема савладао Американца Дениса Кудлу, резултатом 6:3, 6:4, 6:2, а оно што је још важније, током меча није имао проблеме са раменом који су га мучили од почетка турнира.

Новак је забринуо многе навијаче током пређашњег дуела са Хуаном Игнасиом Лондером, када је у више наврата тражио медицинску помоћ због болова у лијевом рамену.

Послије тог меча је изјавио да је у једном тренутку размишљао и о предаји, ових дана није тренирао, али се у ноћи између петка и суботе по средњоевропском времену појавио на терену и одиграо најбољи меч у Њујорку.

Почетак на "Артур Ешу" је био нешто несигурнији, али је Србин већ у четвртом гему дошао до две брејк прилике, другу искористио и најавио да ће ово бити његово вече.

У финишу тог сета неутралисао је две шансе за противника у маратонском гему и дошао до предности од 1-0.

Слична ситуација виђена је и у другом дијелу игре, а када је прво спасио брејк лопте, а потом и одузео сервис ривалу (3:2 у другом сету), могао је потпуно да пусти руку. Сервис и бекхенд, ударци код којих се највише патио због повреде, сада су савршено функционисали и Кудла није имао никакве шансе.

Убрзо је и други сет био у "џепу", да би у трећем протутњао поред противника и завршио посао за тек нешто више од два сата игре.

- Имао сам могућност да играм без бола и то је најважније у овом тренутку - рекао је Ђоковић непосредно послије тријумфа.

Први рекет свијета је наставио серију у Њујорку и обезбиједио дуел са Швајцарцем Станом Вавринком, који је у три сета елиминисао Паола Лоренција – 6:4, 7:6 (11-9), 7:6 (7-4).

Посљљедњи гренд слем сезоне игра се за наградни фонд од 57 милиона долара, а титулу брани управо Новак Ђоковић.