latinica  ћирилица
24/09/2019 |  09:01 | Аутор: СРНА

Гојковић: На крају године пословаћемо позитивно

Вршилац дужности директора "Шума Републике Српске" Славен Гојковић рекао је да је увјерен да ће укупан резултат предузећа на крају године бити позитиван и да ће "Шуме Српске" остварити добит, те нагласио да су могуће нове смјене тамо гдје не буде резултата.
Славен Гојковић (Фото:Општина Дервента) -
Славен Гојковић (Фото:Општина Дервента)

Гојковић је додао да је минус од 2.630.000 КМ, који су "Шуме" имале у првих шест мјесеци ове године, резултат објективних, али и субјективних разлога.

- Објективни разлози су то што су на почетку године владали озбиљни зимски услови, док је у мају забиљежено 30 кишних дана, због чега нека газдинства нису реализовала план производње. Што се тиче субјективних разлога, неки руководиоци нису могли да се носе са ситуацијом и резултат тога су прошлонедјељне смјене - изјавио је Гојковић за Глас Српске.

Појашњавајући на који начин је ово предузеће може пословати негативно, Гојковић је рекао да, уколико не буде извршен план због временских услова или неких других објективних или субјективних околности, предузеће неће остварити планирани приход, због чега онда не могу да плате ни фиксне трошкове, као што су плате, струја, гориво.

Говорећи о изјави премијера Српске Радована Вишковића да нови директори нису сигурни на својим позицијама уколико не буду имали резултат, Гојковић је рекао да ће бити вршен пресјек стања на девет мјесеци и да ће они, који и даље буду имали негативне трендове, бити под лупом.

Према његовим ријечима, нове смјене не само да су могуће, већ нико не треба да вјерује да их неће бити тамо гдје не буде резултата.

- Може неко бити у минусу, али ако је он увелико смањен у односу на ранији период, размотрићемо могућност да ти људи остану на функцијама. Али, ако негдје буде настављен пад и негативан тренд, онда директори тих газдинстава немају шта да очекују - навео је Гојковић.