latinica  ћирилица
24/09/2019 |  10:04 ⇒ 10:24 | Аутор: СРНА

Ћосић: Спортска дворана биће покривена до краја године

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да је постављање кровне конструкције на новој спортској дворани у завршној фази, те да би ускоро требало да почне покривање овог објекта.
И.Сарајево: Постављање кровне конструкције - Фото: СРНА
И.Сарајево: Постављање кровне конструкцијеФото: СРНА

- Наш план је да дворану затворимо до краја године како би почетком наредне несметано наставили унутрашње радове. Тим темпом дворана би дефинитивно била отворена сљедеће године - рекао је Ћосић новинарима.

Он је додао да се спољним затварањем спортске дворане, чију градњу је са два милиона КМ подржала Влада Републике Српске, стварају услови да Трг "Србија" буде у потпуности завршен.

Ћосић је најавио да ће у наредних 15 до 20 дана бити потпуно завршени спољашни радови на згради позоришта, те да ће ускоро бити расписан тендер за опремање.

- Мислим да не постоји локална заједница у Републици Српској која се развија интензитетом као што је случај са Источним Новим Сарајевом. Ово су капитални пројекти који укупно вриједе више од 10 милиона КМ и то није лако за једну малу локалну заједницу, али је најбитније да нам добро иде - истакао је Ћосић.