latinica  ћирилица
24/09/2019 |  11:23 | Аутор: СРНА

ПУ Бањалука: Не достављати личне податке непровјереним лицима

Полицијска управа Бањалука упозорила је грађане да не достављају личне податке непровјереним лицима која им се јављају на друштвеним мрежама и нуде награде, јер их могу злоупотријебити.
Илустрација (Thinkstock.com) - Фото: B92
Илустрација (Thinkstock.com)Фото: B92

У саопштењу бањалучке Полицијске управе наведено је да је претходно потребно на званичним интернет страницама приређивача наградне игре провјерити информације о евентуалним наградама и играма.

На подручју ове управе уочено је да су грађани довођени у заблуду тако што су путем друштевних мрежа, најчешће у апликацији "месинџер", добијали поруке да су извучени као добитници награде "каприоло" бицикла, те да је, како би могли да преузму добијену награду, неопходно да пошаљу фотографије предње и задње стране личне карте.

- Упозоравали смо и да су евидентирани случајеви да су грађани добијале понуде за учешће у наградним играма које наводно организују маркети, бање или друга правна лица која врше услужну дјелатност - додаје се у саопштењу.

Из Полицијске управе наводе да су грађани, након што су обавијештени да су добили ваучер у одређеном новчаном износу или другу врсту награде, достављали личне податке, док обећану награду нису добили.

За сада не постоје сазнања да су лични подаци злоупотријебљени.