latinica  ћирилица
25/09/2019 |  09:03 ⇒ 19:16 | Аутор: klix.ba

Тешке оптужбе на рачун хрватске полиције: Врућим шипкама жигосали мигранте

Министарство унутрашњих послова Хрватске јуче је одбацило наводе портала H-Alter који је, међу осталим, објавио да је хрватска полиција "кажњавала мигранте" пржећи им ноге врућим жељезним штапом.
Мигранти - повреда  (фото:H-alter.org) -
Мигранти - повреда (фото:H-alter.org)

- Како би било који навод био службено провјерљив потребно је располагати барем неким информацијама, а из новинског текста они нису видљиви - саопштено је из МУП-а.

Наведени портал објавио је свједочење миграната, њих десетак, о томе да су их четири полицајца кажњавала.

- Прво ударање по ногама, затим бријање ноге и пржење врућим жељезним штапом - свједочанство је мигранта које је објавио портал H-Alter.

Мигрант који је тренутно у БиХ, гдје га је на крају вратила хрватска полиција, доставио је фотографију спржене десне ноге, потврду да је примљен у амбуланту у Босанској Крупи те фотографију лијекова које узима да се опорави од повреде.

Тврди како се инцидент догодио почетком септембра, када је с групом људи прешао границу између Хрватске и БиХ.

- Два дана након мучења, по повратку у БиХ, двадесетшестогодишњи Ахмад потражио је помоћ у амбуланти у Босанској Крупи. Доктор је утврдио како има опекотине на предњој страни десне поткољенице - наводи се.

Мигрант се налази у кампу Бира у Бихаћу, а насиље хрватске полиције пријавили су Међународној организацији за миграције (ИОМ).