latinica  ћирилица
18/12/2019 |  19:34 ⇒ 21:41 | Аутор: РТРС

РТРС у Москви на Великој конференцији Владимира Путина

У Москви ће сутра бити одржана велика годишња прес конференција руског предсједника Владимира Путина. Ове године акредитованих је рекордан број новинара - 1895, међу којима је и екипа РТРС-а.

Руска телевизија одбројава сате до прес конференције Владимира Путина. То је главна тема домаћих медија и догађај који ће обиљежити годину.

Алексеј је новинар журнала Скривени Сибир. Дошао је из Новосибирска, који је од Москве удаљенији него Бањалука, како би Путина питао какве је промјене донијела промјена регија у Сибиру. Нада се да ће имати прилику за то.

- Ово је велики догађај за све новинаре у Русији, јер је то прилика да поставимо питање првом човјеку у држави. Вјерујем  и надам се да ћу и ја имати прилику да поставим питање - нагласио је Алексеј Мирањец, новинар журнала Скривени Сибир.

Са југа Русије стигла је Олга. Њу занимају инфраструктурни планови. Сматра да је Путинова конференција важан догађај.

- Ово је одлична прилика да се директно обратимо предсједнику Путину о нашим проблемима, нашим причама, јер ово је велика земља, и он не може баш све да зна о њој - истакла је Олга Ићпијенка, главна уредница Новинске агенције регије Ставропол.

Ово је 15. велика прес конференција Владимира Путина. Најдужа је трајала 4 сата и 40 минута 2008. године, а трајање зависи највише од самог Путина. Ове године акредитованих је рекордан број новинара. Биће одржана у Свјетском трговинском центру. Преносиће је неколико руских тв станица, а моћи ће да се прати уживо на интернету.

Осим обавезних руских, прије свега економских тема, ове године очекује се став Путина о нуклеарном оружју, покушају опозива Трампа, допинг оптужбама против Руса, Украјина и Сирији, а није ријеткост ни да руског предсједника, наравно у шали, питају - кад ће се оженити.